Bivši predsednik Jermenije: Jermeniji preti građanski rat

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaDemonstranti u zgradi parlamenta Jermenije
Demonstranti u zgradi parlamenta Jermenije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Jermenije Levon Ter-Petrosjan izjavio je da postoji pretnja građanskim ratom u zemlji.
„Građanski rat, pored najvećeg poklona tursko-azerbejdžanskom savezu, biće poguban i za Arcah (Karabah) i za Jermeniju i za sve Jermene“, rekao je Ter-Petrosjan i pozvao političke snage zemlje da na ustavni način prevaziđu protivrečnosti.

Tokom današnjeg dana postalo je izvesno da 17 jermenskih političkih partija planira da 11. novembra održi miting na kojem će „predstaviti izlaz iz trenutne situacije“. Opozicione snage traže ostavku Nikola Pašinjana sa mesta premijera zemlje.

Ranije su Ministarstvo odbrane i Generalštab oružanih snaga Jermenije izdali zajedničko saopštenje pozivajući građane da ne poljuljaju „temelje državnosti“.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pašinjan: Žalim što pre godinu dana nisam prihvatio uslove Azerbejdžana

Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjan potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Prema postignutim sporazumima, azerbejdžanska i jermenska strana ostaće na svojim zauzetim položajima, a u regionu će biti raspoređeni ruski mirovnjaci.

Kelbadžarski, Agdamski i Lačinski reoni će biti vraćeni Azerbejdžanu do 1. decembra. Jermenija zadržava lačinski koridor. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala