Glavnu ulogu u prvom filmu snimljenom u svemiru igraće žena

© Foto : Oleg Artemьev / RoskosmosPogled sa Međunarodne svemirske stanice
Pogled sa Međunarodne svemirske stanice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Producenti su odlučili da će glavni lik u prvom filmu koji će biti snimljen u svemiru ipak biti ženski, iako je ranije najavljeno da će biti održan kasting za glumce oba pola.

Drama pod nazivom "Izazov" predstavlja zajednički projekat ruske svemirske agencije Roskosmos, Prvog kanala i studija "Jelou, blek end vajt" ("Yellow, Black and White"), a snimanje na Međunarodnoj svemirskoj stanici najavljeno je za jesen naredne godine.

Producenti su odlučili da je za zaplet radnje filma bolje da glavni lik bude ženski, iako je ranije najavljeno da će biti održan kasting za glumce oba pola, saopštio je ruski Prvi kanal, koji je danas raspisao konkurs za izbor glavne glumice i njene dublerke.

Svemir ilsutracija - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Ruskinja koja je kosmos pretvorila u pozorište

Po okončanju prve etape komisija će izabrati 30 finalistkinja za dalje učešće na konkursu. Lekarska komisija će sprovesti kompleksu procenu kandidatkinja u skladu s medicinskim i psihološkim zahtevima, kao i zahtevima fizičke spremnosti, obrazovanja i profesionalnih kvaliteta koji su neophodni za učešće u kosmičkom letu i radu u kosmičkim uslovima.

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je naveo da je reč o svojevrsnom kosmičkom eksperimentu, u kojem će odabrana glumica obavljati zadatke kosmonauta-istraživača i biti punopravni član posade.

„Siže filma podrazumeva let na Međunarodnu svemirsku stanicu, koji je planiran za jesen 2021. godine na ruskoj transportnoj letelici 'Sojuz MS'“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je saopšteno da će režiser filma biti Klim Šipenko. On je rekao da planira da ode na Međunarodnu svemirsku stanicu da snimi film.

Reditelj Dag Liman i glumac Tom Kruz takođe planiraju da snime film u svemiru, u kapsuli Dragon, a snimanje je najavljeno za oktobar 2021. godine. Kruz pregovara s NASA i direktorom kompanije „Spejs Eks“ Ilonom Maskom. Krajem 2021. godine planiran je i prvi turistički let na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala