Argentina će besplatno vakcinisati građane ruskom vakcinom „Sputnjikom V“

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Argentini će vakcinacija protiv virusa korona ruskom vakcinom „Sputnjik V“ biti besplatna, predsednik te zemlje Alberto Fernandes tražio je da Argentina dobije vakcinu što pre, izjavila je pomoćnica šefa države Sesilija Nikolina, koja je bila na pregovorima u Moskvi.

„Predsednik se obavezao da će uložiti sve napore kako bi zemlja dobila vakcinu u najkraćem mogućem roku“, rekla je ona u intervjuu za radio „Destape“.

Nikolini je istakla da će ruska vakcina biti besplatna. „'Sputnjik V' košta 19,9 dolara, ali će biti besplatan za sve. Celokupno stanovništvo zemlje moći će da dobije pristup besplatnoj vakcini“, dodala je.

Ampula vakcine Sputnjik V protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Argentina čeka prvu veliku seriju ruske vakcine protiv korone

Istovremeno, pomoćnica predsednika je naglasila da će vakcinacija protiv virusa korona biti najveća kampanja u istoriji Argentine. Prema njenim rečima, zemlja ne pregovara samo o dobijanju vakcine iz Rusije, već i sarađuje sa kompanijama „Astra Zeneka“ i „Fajzer“.

Ranije je Fernandes saopštio da bi Argentina u decembru-januaru mogla da dobije od Rusije 25 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“. Lider Argentine je takođe izjavio je da će primiti rusku vakcinu kada bude dostupna za ostale građane zemlje.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala