Argentina čeka prvu veliku seriju ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmpula vakcine "Sputnjik V" protiv virusa korona
Ampula vakcine Sputnjik V protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Argentine namerava da sklopi sporazum o kupovini ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik  V“ i očekuje da će prva velika serija vakcina stići u zemlju već u decembru, rekao je ministar zdravlja Argentine Hines Gonzales Garsija.
„Komercijalni sporazum još nije sklopljen, ali ćemo, bez sumnje, to učiniti. Prednost ruske vakcine je u tome što bi prema svim šemama isporuka (koje je Argentina dogovorila sa drugim proizvođačima), vakcine bi trebalo da stignu u decembru, ali u vrlo malim količinama, dok Rusija nudi mnogo više doza“, rekao je ministar u intervjuu za radio „Kon voz“.

Prema njegovim rečima, nezvanično Argentina planira da kupi od Rusije vakcinu „Sputnjik V“ u količini koja će biti neophodna za vakcinaciju 12,5 miliona ljudi. Gonzales Garsija je takođe istakao da se nadaju da će vakcinacija stanovništva započeti „što je pre moguće“, ali nije precizirao konkretan datum.

„Želimo da snabdemo vakcinom više od polovine stanovništva“, naglasio je argentinski ministar.

Argentinu naseljava oko 45,4 miliona ljudi.

Prema rečima šefa Ruskog fonda za direktne investicije Kirila Dimitrijeva, vakcine za Argentinu će proizvoditi partneri Ruskog fonda u Indiji, Kini, Koreji i niz drugih zemalja koje pokreću proizvodnju ruske vakcine.

Ranije je list „Vos“, pozivajući se na izvore u vladi, saopštio da Argentina namerava da kupi 25 miliona doza ruske vakcine protiv korone.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala