Drama u završnici: Trampovi okružili Bajdenov autobus, otkazana kampanja, FBI vodi istragu /video/

© AP Photo / Evan VucciPristalice Donalda Trampa na mitingu
Pristalice Donalda Trampa na mitingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pristalice američkog predsednika i predsedničkog kandidata Donalda Trampa okružile su džipovima autobus iz kampanje Džoa Bajdena na autoputu. Zbog toga je Bajden prekinuo kampanju u Teksasu, a FBI vodi istragu.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se veći broj džipova sa istaknutim Trampovim zastavama kako okružuju autobus koji učestvuje u Bajdenovoj kampanji sa pratnjom. Dogodio se i manji incident, kada je jedan pik-ap izgurao drugi automobil koji je pokušao da se približi autobusu, prenosi RT.

​Zbog incidenta, demokratski predsednički kandidat je prekinuo kampanju u Teksasu. Iz Bajdenovog štaba navode kako su Trampove pristalice pokušale da zaustave autobus i prisilile su ga da uspori, te da je u jednom trenutku autobus bio opkoljen sa stotinak vozila, objavili su američki mediji.

Budući da je FBI pokrenuo istragu, oglasio se i američki predsednik, koji je na Tviteru napisao kako bi „FBI, umesto što maltretira patriote, trebalo da se fokusira na prave kriminalce i teroriste, kao što je Antifa, koji spaljuju naše gradove i povređuju ljude“.

​Tramp je dodao kako „prema njegovom mišljenju, ove patriote nisu uradile ništa loše“.

Iz kancelarije FBI u San Antoniju saopštili su kako „istražuju incident“, ne želeći da navedu druge detalje.

Ovaj incident Tramp je pomenuo i na mitingu u Mičigenu, rekavši kako su Teksašani „čuvali Bajdenov autobus jer su fini ljudi“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala