Korona kosi po regionu: Najgori dan u Sloveniji i Mađarskoj, Hrvatska i dalje pri crnom rekordu

© REUTERS / ANTONIO BRONICKovid bolnica u Zagrebu na prijemu pacijenata
Kovid bolnica u Zagrebu na prijemu pacijenata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Danas je u Sloveniji i Mađarskoj oboren crni rekord u broju obolelih i preminulih od korone, Hrvatska ima samo 4 slučaja manje nego juče, kad je doživela najgori dan od početka pandemije. U BiH se broj obolelih drastično smanjio.

Crni rekord u Sloveniji

U poslednja 24 sata u Sloveniji je od virusa korona obolelo još 1.798 osoba, a preminulo 23, objavila je danas slovenačka vlada. To je ujedno i najveći broj preminulih u jednom danu od početka pandemije, prenosi Tanjug.

Kako je najavila TV Slovenija, vlada će u toku dana predstaviti nove mere za suzbijanje pandemije.

Od naredne nedelje trebalo bi da vrtići rade ograničeno, osnovne škole će biti na raspustu, a aktivnosti u srednjim školama i visokoškolskim institucijama odvijaće se onlajn. Na snazi ostaju zabrana kretanja noću, kretanje između opština i okupljanje više od pet osoba.

U Srpskoj 648 novih slučajeva

U Republici Srpskoj u poslednja 24 časa od 1.227 testiranih na virus korona 648 je pozitivno, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 17.004 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 409 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo  ovog virusa.

U Hrvatskoj 2.772 novozaražene osobe i 20 preminulih pacijenata

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata testirano 9.287 ljudi, a zabeležene su 2.772 novozaražene osobe virusom korona, što je samo za 4 manje nego juče kada je oboren rekord.  Umrlo je 20 pacijenata, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Od februara u Hrvatskoj je registrovano ukupno 46.547 osoba zaraženih novim virusom korona, od kojih je 531 preminulo.

U Mađarskoj Zaraženo još 3.286 ljudi, preminulo 65

Mađarskoj je broj zaraženih korona virusom u prethodna 24 sata uvećan za 3.286 na 71.413, dok je u istom vremenskom periodu od posledica kovida 19 preminulo još 65 ljudi, što je najcrnji bilans od početka pandemije, piše Hangari tajms.

Provere na granicama i restrikcije na ulazak u zemlju su i dalje na snazi, a na građane je apelovano da izbegavaju veća okupljanja.

Nošenje maski obavezno je u prodavnicama, vozilima javnog prevoza, bioskopima, pozorištima, tržnim centrima, ustanovama za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Od ponedeljka maske će biti obavezne i u ugostiteljskim objektima i objektima za zabavu, kojima je dozvoljeno da rade do 23 časa.

Rekord i u Rumuniji

Broj novozaraženih od korona virusa u Rumuniji porastao je za 6.546, na ukupno 235.586, saopštila je danas Strateška komunikaciona grupa (GCS).

Od korona virusa su preminule u poslednjih 24 časa 103 osobe, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 6.867, preneo je Adjerpres.

U bolnicama se nalazi 11.236 osoba, od kojih je 917 na odeljenjima intenzivne nege, najviše do sada.

Prema podacima GCS, proteklog dana je izvršeno 35.335 testova, dok je od početka epidemije testirano 3.206.567 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala