Krivokapić strankama: Svaki novi dan DPS-a na vlasti – ogromna i nenadoknadiva šteta

© AP Photo / Risto BozovicZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovaraće pojedinačno sa svakim kandidatom koga su partije predložile za ministre, kako bi procijenio njegovu kompetentnost jer, kako je naveo, ne namjerava da ih „šalterski“ konstatuje.

On je zato članicama vladajućih koalicija sugerisao da sačekaju sa saglasnošću partijskih organa za predložene članove vlade, prenose „Vijesti“.

Krivokapić je to naveo u novom pismu koje je juče uputio strankama, podsjetivši ih da treba da mu dostave imena kandidata u novom roku, od 24 sata.

Dodao je i da je „svaki novi dan DPS-a na vlasti ogromna, nenadoknadiva šteta za građane Crne Gore i državu“. Takođe i da svi oni koji postupak formiranja nove vlade produžavaju zbog, kako je naveo, parcijalnih interesa „svjesno ili nesvjesno, rade u korist bivšeg režima“.

​Mandatar je za danas planirao pres konferenciju na kojoj bi saopštio detalje oko pregovora o formiranju izvršne vlasti, ali je sinoć odložio zbog „gustine događaja i susreta sa brojnim političkim subjektima“.

On je juče potvrdio da će provjeravati kompetentnost kandidata.

„Ostajem pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

U pismu koaliciji „Za budućnost Crne Gore“, napisao je da smatra da ima pravo da utiče na izbor onih sa kojima treba najbliže da sarađuje u budućoj vladi.

„Vjerujem da je svima jasno da je to apsolutno neprihvatljivo i za neuporedivo manje ozbiljne organizacione instance u odnosu na vladu jedne države”, objasnio je Krivokapić.

Takođe je saopšteno da će mandatar ubuduće na Tviteru „obavještavati javnost o stavovima i događajima vezanim za pregovarački proces“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala