Italija osuđuje napad u Nici

© REUTERS / ERIC GAILLARDPripadnici policije na mestu napada ispred crkve Notr Dam u Nici
Pripadnici policije na mestu napada ispred crkve Notr Dam u Nici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Visoki italijanski zvaničnici osudili su napad u francuskoj Nici. Predsednik Italije Serđo Matarela uputio je telegram saučešća francuskom kolegi Emanuelu Makronu.

„Nakon što sam čuo užasne vesti o varvarskom ubistvu nenaoružanih građana u Nici, želim da izrazim Vama, porodicama žrtava i svim građanima Francuske duboko saučešće Republike Italije“, navodi se u poruci italijanskog predsednika, prenosi agencija Ansa.

On je dodao da osuđuje ovo nasilje i istakao da Italija „ostaje odlučna u borbi protiv netrepeljivosti u bilo kom vidu, u odbrani principa tolerancije koji predstavljaju vezivno tkivo naših demokratskih društava“.

Sa svoje strane, italijanski premijer Đuzepe Konte i ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo nazvali su napad podlim i varvarskim, izražavajući podršku francuskom narodu.

„Podli napad koji se dogodio u Nici neće probiti zajednički front u odbranu vrednosti slobode i mira. Naša uverenja su jača od fanatizma, mržnje i terora“, napisao je Konte na Tviteru.

​Prema njegovim rečima, Italija saoseća sa „porodicama žrtava i našom braćom Francuzima“.

Ministar spoljnih poslova Di Majo takođe je izjavio da Italija izražava duboko „saučešće u vezi sa varvarskim napadom u Nici“.

​„Italija odbacuje svaki ekstremizam i ostaje na strani Francuske u borbi protiv terorizma i svakog radikalizma sa nasiljem“, istakao je ministar.

Muškarac naoružan nožem napao je jutros vernike u katedrali Notr Dam u centru Nice. Prema poslednjim izveštajima, u napadu su ubijene tri osobe – jedna žena i dva muškarca. Napadač je zadržan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala