Desant ruskih padobranaca iz aviona Il-76/video/

© Sputnik / Aleksandr Kondratюk / Uđi u bazu fotografijaTransportni vojni avion Il-76
Transportni vojni avion Il-76  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Diplomci Više vazduhoplovne gardijske škole generala V.F. Margelova izveli su skokove padobranom u Rjazanjskoj oblasti. Avion Il-76 je poleteo sa aerodroma Krimsk. Desant padobranca je bio na visini od 800 metara, a sletanje na poligon Žitovo.

Padobranci su na poligon sleteli brzinom od 160 kilometara na sat. Zatim su imali marš od 60 kilometara do centra za obuku u mestu Seljcah, gde je organizovan završni test.

Budući komandanti Vazdušno-desantnih snaga su na poligonu usavršavali veštine gađanja malokalibarskim naoružanjem, komandovanje vojnicima, kao i izvršavanje određenih zadataka.

Il-76 je projektovan za transport vojnika, opreme i za druge zadatke. Napravljen je u dizajnerskom birou „Iljušin“ prema projektu i pod vođstvom akademika Henriha Novožilova. Maksimalna masa dostiže 200 tona. Avion može da prevozi do 60 tona tereta na udaljenost do 4.000 kilometara.

napravljene su i mnoge druge modifikacije aviona, uključujući protivpožarni Il-76M, koji se za kratko vreme može pretvoriti u kamion. Zatim, avion za otkrivanje radara velikog dometa A-50; tanker Il-78; medicinski Il-76MD „Skalpel“, na kome se nalaze tri medicinska modula koji obavljaju funkcije predoperativne, operacione sale i jedinice intenzivne nege; Il-76MDK „Kosmos" za obuku kosmonauta u uslovima bestežinskog stanja; leteća laboratorija Il-76LL za razvoj i ispitivanje avionskih motora.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala