Baku: Oborili smo dva jermenska Su-25, gađan Terter tokom posete diplomata

© AFP 2023 / HANDOUT/ Azerbaijani Defence Ministry Azerbejdžanska artiljerija puca na položaje jermenske vojske tokom sukoba u Karabahu
Azerbejdžanska artiljerija puca na položaje jermenske vojske tokom sukoba u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je uništilo iznad Nagorno-Karabaha dva jurišna aviona jermenskih snaga Su-25. Jerevan je to demantovao.

Kako je saopštilo Ministarstvo njihov cilj bili su udari po pozicijama azerbejdžanskih snaga u Gubadlinskoj oblasti Nagorno-Karabaha.

Istovremeno, u Bakuu su naveli da jermenske snage otvaraju vatru na Terter gde se nalaze predstavnici diplomatskih misija.

„Tokom posete rukovodilaca diplomatskih misija, akreditovanih u Azerbejdžanu, ambasadora, vojnih atašea i predstavnika međunarodnih organizacija, zajedno sa zvaničnicima naše zemlje, Terteru jermenske oružane snage su još jednom prekršile režim prekida vatre i ciljano gađale tu teritoriju“, navodi se u saopštenju pres-službe.

Naš izveštač sa terena potvrdio je da  se tokom posete diplomata Terteru čula artiljerijska paljba.

U međuvremenu, jermenska strana je potvrdila da im je Azerbejdžan predao tela 30 poginulih jermenskih vojnika.

Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan je rekla i da je jermenska strana spremna da preda tela azerbejdžanskih vojnika.

Ranije danas bilo je izveštaja o žestokim obračunima u Nagorno Karabahu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala