Beloruski ministar: Demonstrantima je mozak nabrekao od masnoće i bezbrižnog života

© REUTERS / StringerProtesti u Minsku, Belorusija
Protesti u Minsku, Belorusija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Belorusije Jurij Karajev izjavio je da učesnici demonstracija ne znaju zašto protestuju i nazvao ih „sitim ljudima čiji je mozak otečen od masti“.

„Oni nemaju pojma ko su predsednički kandidati, protiv čega protestuju, koja im politička struktura odgovara, koji Ustav. Oni ne znaju ni njegove odredbe, ali su izašli protiv nečega da protestuju. Siti ljudi kojima je mozak nabrekao od masnoće i od bezbrižnog, mirnog života“, rekao je Karajev u emisiji na televiziji „Belorusija-1“.

Po mišljenju ministra, njegovi potčinjeni su „uglavnom mirni i tolerantni ljudi“, bez obzira na to, uvek su se ozbiljno pripremali za nerede.

„To je ono što može da uništi državu. Videli smo na primerima drugih zemalja i shvatamo da uništavanje države započinje ovim, navodno, mirnim protestima", naglasio je šef beloruskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Dodao je da je odgovor policije prema demonstrantima bio „jasan i principijalan".
Pristalice beloruske opozicije na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Minsk: Oko 1.000 „stranih instruktora“ za demonstrante pokušalo da uđe u zemlju

Karajev je istakao da je aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko taj koji će pružiti „siguran i bezbrižan“ život demonstrantima.

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala