U Rusiji pooštrene mere za borbu protiv virusa korona

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaDevojka sa maskom u moskovskom metrou
Devojka sa maskom u moskovskom metrou - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savezna služba za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor) naredila je svim građanima da nose maske na mestima javnog okupljanja, u prevozu, na parkiralištima i u liftovima.

Nova pravila stupaju na snagu od srede 28. oktobra.

„U vezi sa kontinuiranim globalnim širenjem nove infekcije virusa korona (kovid 19) u cilju smanjenja rizika od kovida 19 u Rusiji, tokom sezonskog porasta akutnih respiratornih virusnih infekcija i gripa... nalaže se licima na teritoriji Ruske Federacije nošenje higijenskih maski za zaštitu disajnih puteva na mestima javnog okupljanja, u javnom prevozu, taksiju, na parkiralištima i u liftovima“, navodi se u dokumentu.

Takođe je preporučeno da se obustave sve manifestacije i rad ugostiteljskih objekata od 23 časa do 6 časova.

U prevozu, taksijima, prodavnicama, restoranima i pozorištima treba pojačati režim dezinfekcije, dodaje se u ukazu.

Proizvodnja leka protiv virusa korona  za lečenje kovida 19 - Sputnik Srbija
Koje lekove koristiti za prevenciju korone? Rusko Ministarstvo zdravlja dalo preporuku

Osim toga, Rospotrebnadzor je naredio regionima zemlje da sprovedu najmanje 150 istraživanja o virusu korona na 100 hiljada stanovnika.

Najteža situacija je u glavnom gradu Rusije. Moskovljani moraju da nose maske i rukavice, a deo nastavnika i učenici viših razreda imaju nastavu preko interneta. Penzionerima i ljudima sa hroničnim bolestima preproučeno je da ne izlaze iz kuće.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 43,8 miliona ljudi, od čega je više od 1,1 milion ljudi umrlo. Trenutno je aktivno 10,4 miliona slučajeva. U Rusiji je do danas registrovano ukupno 1.531.224 slučaja, od kojih je 26.269 preminulo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala