Koje lekove koristiti za prevenciju korone? Rusko Ministarstvo zdravlja dalo preporuku

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja leka protiv virusa korona za lečenje kovida 19
Proizvodnja leka protiv virusa korona  za lečenje kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije preporučilo je za prevenciju virusa korona umifenovir, rekombinantni interferon alfa (IFN-α), a nakon kontakta sa zaraženom osobom i hidroksihlorokin.
„U svetlu povećanja broja obolelih od kovida 19, preporučljivo je koristiti medikamentoznu prevenciju za određene grupe stanovništva, uključujući medicinske radnike“, navedeno je u dokumentu.

Zdravim osobama i pacijentima iz rizičnih grupa - starijim i onima koji pate od hroničnih bolesti, Ministarstvo zdravlja preporučuje upotrebu rekombinantnog IFN-α u obliku kapi ili spreja, ili umifenovira po 200 miligrama dva puta nedeljno tokom tri nedelje.

Pri jednom kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, Ministarstvo je u režim prevencije uključilo hidroksihlorokin ili rekombinantni interferon alfa zajedno sa umifenovirom.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo zdravlja, šest lekova može da se koristi za lečenje korone: favipiravir, remdesivir, umifenovir, hidroksihlorokin, azitromicin (u kombinaciji sa hidroksihlorokinom) i interferon alfa.

Prema preporukama ruskog Ministarstva, za sada nema nedvosmislenih zaključaka o njihovoj efikasnosti. Upotreba tih lekova dozvoljena je uz odluku lekarske komisije - ukoliko su potencijalne koristi za pacijenta veće od rizika.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala