Fejsbuk, Tviter i Jutjub pojačali cenzuru ruskih medija

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaIkonice društvenih mreža na ekranu telefona
Ikonice društvenih mreža na ekranu telefona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savezna služba za komunikacije i medije Rusije (Roskomnadzor) beleži porast širenja lažnih informacija koje šire strane internet platforme, to se odnosi na Jutjub, Instagram, Fejsbuk i Tviter, navodi se u saopštenju ove institucije.

„Učestali su slučajevi širenja lažnih informacija – ‘fejkova’ – putem stranih internet platformi. Jutjub – 278, Instagram – 35, Fejsbuk – 31, Tviter – 22 linka na lažne materijale“, navodi se u saopštenju.

Cenzura ruskih medija od stranih internet kompanija postala je sistemska. Gugl (Jutjub), Fejsbuk i Tviter ograničavaju pristup materijalima sa oko 20 medija, dodaje Roskomnadzor.

Ikonica aplikacije Tvitera na ekranu tableta - Sputnik Srbija
Nalog RIA Novosti nestao iz pretrage na Tviteru
„Među njima su novinska agencija RIA Novosti, Rusija sevodnja, Sputnjik i televizija ‘Rusija 1’“, precizira se u saopštenju.

Pokušaji strane kontrole ruskog medijskog prostora, prema navodima Roskomnadzora, dovode, pre svega, do toga da građani Rusije ne dobijaju objektivne informacije.

„Brojni apeli sa zahtevima da se zaustavi cenzura ruskih medija se ignorišu“, zaključuje se u saopštenju.

Roskomnadzor stoga je uputio Državnoj dumi i Savetu Federacije predloge da se u rusko zakonodavstvo uvedu mere reagovanja na cenzuru ruskih medija od strane stranih internet kompanija, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala