Nalog RIA Novosti nestao iz pretrage na Tviteru

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaIkonica aplikacije Tvitera na ekranu tableta
Ikonica aplikacije Tvitera na ekranu tableta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke društvene mreže nastavljaju sa sprovođenjem cenzure. Tviter je preduzeo novi korak u kontroli ruskih informativnih agencija, pa su tako izbrisali nalog RIA Novosti iz rezultata pretrage.

Ako korisnici ne prate nalog RIA Novosti od ranije, sada ga ne mogu naći na padajućem meniju prilikom pretraživanja i to ni u Rusiji, ni u drugim zemljama.

„Ovakav potez smatramo cenzurom medija, što je zabranjeno Ustavom Rusije. Tviter ne reaguje na naše zahteve i ne objašnjava situaciju“, navodi se u saopštenju pres službe MIA „Rusija sevodnja“.

U avgustu je rukovodstvo Tvitera saopštilo, da će započeti markiranje stranica medija, koji se nalaze pod kontrolom vlada tih država. Naravno, pravilo se ne odnosi na sve medije.

„U slučaju „Glasa Amerike“ ili „Radio slobode“ nećete naći sličnu oznaku. Ali na ličnom nalogu glavne urednice televizije RT i agencije „Rusija sevodnja“ Margarite Simonjan ćete videti oznaku „državni medij“. To je ta ravnopravnost i pravičnost. I, naravno, prava „sloboda govora“, šta bismo bez nje. Molimo da ovaj post smatrate žalbom Ruskoj federalnoj službi za nadzor komunikacija (Roskomnadzor)“, naveli su u pres službi MIA "Rusija sevodnja".

Podsetimo da u avgustu Tviter nije prikazivao na padajućoj listi izbora RT i Sputnjik.

© Sputnik / ScreenshotTviter zabranio u pretrazi naloge Sputnjika
Nalog RIA Novosti nestao iz pretrage na Tviteru  - Sputnik Srbija
Tviter zabranio u pretrazi naloge Sputnjika

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala