Putin: Erdogan nezavisan - odlučio, rekao i kupio S-400

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaŠta su se dogovorili Putin i Erdogan
Šta su se dogovorili Putin i Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan vodi nezavisnu politiku: odlučio je da je zemlji potreban savremeni PVO sistem, rekao i kupio S-400. S takvim partnerom je prijatno i pouzdano sarađivati, prokomentarisao je ruski predsednik Vladimir Putin isporuke ruskog sistema Turskoj.

„Erdogan je rekao da ćemo to realizovati i to smo i uradili. Kao i u drugim oblastima, na primer u oblasti vojno-tehničke saradnje: Turska je odlučila da im je potreban savremeni PVO sistem, a najbolji sistem danas na svetu je S-400 ‘Trijumf’ ruske proizvodnje. Rekao je i kupio. S takvim partnerom ne samo da je prijatno, već je i pouzdano sarađivati“, rekao je Putin u obraćanju 17. Međunarodnom forumu „Valdaj“.

Isporuke ruskog sistema Turskoj izazvale su krizu u odnosima Ankare i Vašingtona.

Putin je, odgovarajući na pitanja učesnika diskusije, komentarisao i Erdoganov stav o Krimu.

„Što se tiče nekakvih težnji predsednika Turske povodom Krima, ja o tome ne znam. Mene to ne interesuje jer su interesi Rusije pouzdano zaštićeni. I u to nemojte ni na sekunda da sumnjate “, rekao je on.

Erdogan je nedavno izjavio da ne podržava anekciju Krima.

Takođe je rekao da mu nije poznato kakav je odnos turskog predsednika prema osmanskom nasleđu, te da u vezi s tim treba pitati Erdogana.

On je na taj način odgovorio na repliku moderatora da turski predsednik praktično sprovodi politiku proširenja zone uticaja do granica nekadašnjeg Osmanskog carstva.

Upitan da li Rusija treba da strahuje zbog nekih nesuglasica s Turskom, Putin kaže:

„Rusija nema od čega da strahuje, danas, hvala Bogu, nismo u poziciji kada bi trebalo nečega da se bojimo.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala