Plan Kijeva da napravi bazu na Crnom moru može negativno uticati na stabilnost u regionu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Namera Ukrajine da izgradi dve pomorske baze za zaštitu crnomorskog regiona može negativno da utiče na atmosferu stabilnosti u tom regionu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naravno, uzimajući u obzir sve postojeće realnosti, to svakako može da ima prilično negativne posledice na atmosferu stabilnosti u crnomorskom regionu u celini. Takva opasnost potencijalno postoji“, rekao je on novinarima.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se analiziraju te informacije i da se shvati o stvaranju kojih tačno baza je govorio ukrajinski lider Vladimir Zelenski.

„Potrebno nam je da još analiziramo informacije i da ipak shvatimo o čemu se tačno radi“, dodao je.

Ranije je Zelenski saopštio da Ukrajina počinje da gradi dve pomorske baze radi zaštite crnomorskog regiona. Prema njegovim rečima, vlasti modernizuju vojsku kako bi mogla da zaštiti teritoriju Ukrajine, a oni koji su dali Krim „bez borbe“, treba za to da odgovaraju.

„Mi unapređujemo ukrajinske snage kako bi mogle da zaštite Ukrajinu i na kopnu, i u vodi, i u vazduhu, i u sajber prostoru. Da više niko ni ne pomisli da posegne na naš suverenitet, teritorijalnu celovitost. Da više niko ne pomisli da može od Ukrajine uzeti deo teritorije, bez ijednog pucnja“, rekao je Zelenski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala