Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo razlog otvaranja predstavništva ruskog Ministarstva u Srbiji

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeGađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema „pasars“ i „pancir S1“
Gađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema „pasars“ i „pancir S1“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je „pokrenuta zakonom propisana procedura koja prethodi zaključivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji“.

„Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju u skladu sa sporazumom između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnotehničkoj saradnji koji je potpisan na osnovu dogovora predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Vladimira Putina“, navode u Ministarstvu odbrane Srbije.

Podsetimo, Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.

Kako se navodi u tekstu sporazuma, predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala