Amerika proširila sankcije protiv „Severnog toka 2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaCevi u nemačkoj luci Mukran za izgradnju gasovoda "Severni tok 2"
Cevi u nemačkoj luci Mukran za izgradnju gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sankcije Sjedinjenih Američkih Država protiv „Severnog toka 2“ proširene su na kompanije koje pružaju usluge brodovima koji se bave polaganjem cevovoda, navedeno je u pojašnjenjima uz sankcije, objavljenim na sajtu Stejt departmenta.
Reč je o pružanju usluga ili kapaciteta, kao i finansiranju modernizacije ili ugradnje opreme na ove brodove, navedeno je u dokumentu.

Kompanije imaju rok od 30 dana da prekinu takve aktivnosti počev od 20. oktobra, navodi se u obrazloženjima.

Prema navođenju agencije „Blumberg“, ruski brod za polaganje cevi „Akademik Čerski“ mora da bude reopremljen, kako bi ispunio zadatke dovršetka projekta. Ranije je saopšteno da se on i drugi brodovi nalaze nasuprot Kurske prevlake nedaleko od Kalinjingrada.

Brod za polaganje cevi gasovoda Severni tok 2, Akademik Čerski, u nemačkoj luci Mukran - Sputnik Srbija
Nova prepreka za „Severni tok 2“: Brodovi koji grade gasovod ostali bez osiguranja

Brod za snabdevanje „Finval“ približio se „Akademiku Čerskom“ i prešao u režim testiranja, dok je sam „Čerski“ u režimu ograničene sposobnosti manevrisanja.

Nedaleko od „Akademika Čerskog“ nalaze se i „Baltički istraživač“ i „Umka“ pomorske spasilačke službe, koji su ranije učestvovali u radu na „Severnom toku 2“. Pored toga, brodovi „Ivan Sidorenko“ i „Ostap Šeremet“, koji takođe mogu da budu uključeni u projekat, i dalje se nalaze u blizini Kalinjingrada.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala