Kremlj: Velika potražnja za ruskom vakcinom u svetu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmpula sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik V"
Ampula sa vakcinom protiv kovida Sputnjik V - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije uspešno promoviše rusku vakcinu protiv virusa korona na globalnom tržištu, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naša vakcina se vrlo aktivno pozicionira na svetskim tržištima i u okviru saradnje sa drugim državama. Ruski fond za direktne investicije se bavi njenom promocijom u međunarodnom formatu. Fond se susreće sa povećanom potražnjom na proizvode ruskih naučnika i deluje veoma uspešno“, rekao je Peskov.

Putin je prošle nedelje razgovarao telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Salmanom bin Abdel Aziz el Saudom, tokom kojeg su razgovarali o perspektivama zajedničke proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona.

Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Indija dala zeleno svetlo za ispitivanje ruske vakcine protiv korone

S tim u vezi, novinare je zanimalo da li je planirana isporuka ruske vakcine u Saudijsku Arabiju i da li je kraljevska porodica izrazila želju da se vakciniše.

„Ne mogu da govorim u ime kraljevske porodice. Obratite se njoj da biste dobili odgovor na to pitanje“, rekao je portparol Kremlja.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije u avgustu je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživači centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“ („Gam-KOVID-Vak“).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala