Indija dala zeleno svetlo za ispitivanje ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije i indijska farmaceutska kompanija „Dr. Rediz“ dobili su dozvolu Generalnog kontrolora lekova Indije (DCGI) za sprovođenje druge i treće faze kliničkih ispitivanja ruske vakcine „Sputnjik V“ u Indiji, navodi se u saopštenju Fonda.
„U Indiji će biti realizovana multicentrična, randomizovana kontrolisana ispitivanja, koja će uključivati i testiranja bezbednosti i imunogenosti vakcine“, navodi se u saopštenju Fonda.

Tim povodom se oglasio i direktor ruskog Fonda za direktna ulaganja Kiril Dmitrijev, koji je rekao da se ruska strana raduje saradnji sa regulatornim organima Indije.

„Pružićemo podatke o bezbednosti i imunogenosti vakcine, dobijene tokom treće faze ispitivanja u Rusiji, kao dopunu podacima dobijenim tokom kliničkih ispitivanja u Indiji, što će doprineti uspešnim ispitivanjima vakcine 'Sputnjik V' u zemlji“, rekao je Dmitrijev.

Ruski Fond za direktna ulaganja (RFPI) i indijska kompanija „Dr. Rediz“ u septembru su sklopili sporazum o partnerstvu u cilju realizovanja kliničkih ispitivanja ruske vakcine „Sputnjik V“ u Indiji. U okviru sporazuma, RFPI će snabdeti indijsku farmaceutsku kompaniju sa 100 miliona doza vakcine, nakon odobrenja regulatornih organa iz Indije.

RFPI sa partnerima takođe sprovodi klinička ispitivanja ruske vakcine u Belorusiji, UAE i Venecueli.

Indija je na drugom mestu, posle SAD, po broju zaraženih virusom korona. Ukupan broj obolelih u zemlji je premašio 7,3 miliona, a do sada je umrlo 112.000 ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala