„Njujork tajms“ otkriva koji ruski zvaničnici su na meti sankcija EU zbog Navaljnog

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kameni most i Kremlj u Moskvi
Pogled na Kameni most i Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Antiruske sankcije, koje su zemlje EU usaglasile zbog incidenta sa Aleksejom Navaljnim, mogle bi biti uvedene protiv šestorice Rusa, među kojima je direktor Federalne službe bezbednosti Rusije Aleksandar Bortnjikov, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na anonimne visoke zvaničnike u EU.
List piše da sankcije mogu biti uvedene i protiv prvog zamenika šefa administracije ruskog predsednika Sergeja Kirijenka, načelnika uprave predsednika Rusije za unutrašnju politiku Andreja Jarina, stalnog predstavnika ruskog predsednika u Sibiru Sergeja Menjajla, kao i protiv zamenika ministra odbrane Rusije Alekseja Krivoručka i Pavla Popova.  

Prema rečima izvora na koje se list poziva, osobe koje se nalaze na sankcionom spisku „mogli su da znaju za trovanje ili su bili umešani u njegovo planiranje“. Zbog toga im preti zamrzavanje aktiva i zabrana putovanja u EU.

Sankcije će se odraziti na ruski Državni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Kako „Njujork tajms“ piše, Nemačka i Francuska su sastavile sankcioni spisak i predstavile ga ove sedmice drugim zemljama EU zajedno sa „izveštajem od 500 stranica, koji dokazuje umešanost“ navedenih lica.  

Prema navodima lista, diplomate EU su usaglasile spisak 14. oktobra, a zvanično bi trebalo da ga usvoje u četvrtak ujutru, 15. oktobra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala