Usaglašene sankcije protiv Rusije: Na meti šest osoba i jedna organizacija

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropske komisije u Briselu
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija usaglasila je sankcije protiv Rusije zbog incidenta oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navljnog, prenosi RIA Novosti pisanje nemačke agencije DPA.

Kako javlja nemačka agencija pozivajući se na neimenovane diplomate, na meti sankcija je šest osoba i jedna organizacija.

Francuski „Mond“ nedavno je objavio, pozivajući se na sopstvene izvore, da je na sankcioni spisak uvršteno je devet ruskih zvaničnika i  Državni naučno-istraživački institut organske hemije i tehnologije.

Ranije su ministri spoljnih poslova Francuske i Nemačke u zajedničkom saopštenju izjavili da će uputiti evropskim zemljama predlog o sankcijama u vezi sa incidentom sa Navaljnim, jer su „više puta“ pozivali Rusiju da rasvetli „trovanje“ Navaljnog, ali da Moskva do sad „nije pružila uverljiva objašnjenja“.

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala