Totalni obrt u Severnoj Koreji: Zašto su sada svi pod maskama /foto/

© Tanjug / AR/Jon Chol JinSeverna Koreja vojska
Severna Koreja vojska - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Severna Koreja je jedna od retkih zemalja koja do sada nije prijavila niti jedan slučaj zaraze virusom korona na svojoj teritoriju. Sumnju u istinitost ovog podatka dodatno su podgrejale najnovije fotografije iz te zemlje na kojima je na hiljade građana pod zaštitnim maskama, dan pošto epidemiološke mere nisu poštovane na vojnoj paradi.

Dve potpuno različite slike poslate su u roku od 24 sata iz Severne Koreje.

U nedelju tokom održavanja velike vojne parade povodom 75. godišnjice vladajuće Radničke stranke, ni učesnici, ali ni sam severnokorejski lider Kim Džong Un, nisu nosili zaštitne maske, niti su održavali fizičku distancu.

Samo dan kasnije, na hiljade vojnika i građana okupilo se na centralnom trgu u Pjongjangu, kako bi iskazali podršku vladi, i svi do jednog nosili su zaštitne maske.

Skup je održan uoči kongresa vladajuće stranke u januaru, a sa njega je poručeno „Pratimo korake našeg dragog vođe, druga Kima Džonga Una“.

© Tanjug / AR/Jon Chol JinPjongjang, Severna Koreja
Totalni obrt u Severnoj Koreji: Zašto su sada svi pod maskama /foto/ - Sputnik Srbija
Pjongjang, Severna Koreja

Severna Koreja zatvorila je granica i uvela karantin još u januaru, a Kim sve vreme insistira na tome da u zemlji nije bilo nijednog slučaja virusa korona. Mnogi stručnjaci sumnjaju da se niko nije zarazio pošto se virus pojavio u susednoj Kini i potom proširio u celom svetu, a sada je otvoreno i pitanje - zašto građani nose zaštitne maske ukoliko je Kimova tvrdnja istinita i zaraženih nema.

Pročitajte još:

Sve vesti
0