Tihanovska: Nisam „predsednica Sveta“

© AP Photo / Johanna GeronBivši predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska
Bivši predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetlana Tihanovska, bivši kandidat za predsednika Belorusije, odbila je da sebe naziva šefom države. Rekla je da sebe ne smatra političarkom, iako je usvojila „neka saznanja o politici“ i počela da shvata „gde i šta treba reći, a kada je bolje ćutati“, prenosi portal „Tut.bi“.
„Verovatno najviše što mogu da kažem o sebi je da sam simbol slobode“, rekla je bivša kandidatkinja i podsetila da su građani za nju glasali kao za „prelaznu ličnost“ koja bi trebalo da organizuje nove izbore.

Opozicionarka je dodala da je bila izložena pritisku ljudi iz okruženja koji su je podsticali da sebe naziva predsednicom. Međutim, njen moral joj to nije dozvoljavao.

„Sa nekog balkona se svašta može reći, ali šta je iza tih reči, šta neko može da predloži? Pa onda kažu: ti si sebe proglasila predsednicom, a nad nama vrše pritisak, gde je tvoja vojska?“, pojasnila je Tihanovska.

Kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska  - Sputnik Srbija
Ruski prankeri ponovo u akciji: Lažna Tihanovska na zasedanju danskog parlamenta

Prema rečima bivše kandidatkinje, ona shvata ljude, koji joj se obraćaju sa „predsednica Sveta“, ali ona sebe ne može tako da naziva.

Podsetimo, u Belorusiji su 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, počeli masovni protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala