Ruski prankeri ponovo u akciji: Lažna Tihanovska na zasedanju danskog parlamenta

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaKandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska
Kandidatkinja za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) izjavili su da su razgovarali sa članovima parlamenta Danske, pretvarajući se da su beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska.
„To smo bili mi, ali svi detalji će biti objavljeni u ponedeljak, za sad ih ne otkrivamo“, rekao je Kuznjecov.

Portparolka Tihanovske je saopštila Sputnjiku da osobe iz njenog okruženja ne vide ništa loše u tome što se neko drugi predstavljao kao Tihanovska ─ to ih zasmejava i svima podiže raspoloženje.

U četvrtak je danski zakonodavni organ saopštio da se 6. oktobra nepoznata osoba predstavila kao Tihanovska za vreme onlajn-sastanka članova komiteta za spoljnu politiku. Na početku sastanka predstavnik „beloruske strane“ je izjavio da ima problema sa kamerom i da ne može da je uključi, zbog čega govornika niko nije video.

Na sastanku se razgovaralo o tome „kako podržati beloruski narod u borbi za demokratiju i ljudska prava“, kao i o političkoj situaciji u zemlji.

Nakon 40 minuta učesnici sastanka su posumnjali da nešto nije u redu i završili su sastanak.

Kasnije je komitet stupio u kontakt sa štabom Tihanovske, gde su im potvrdili da se neko drugi predstavljao u njeno ime.

U Belorusiji su 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, počeli masovni protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala