Stoltenberg: NATO podaci moraju biti sigurni ko god bio na vlasti u Crnoj Gori

© AP Photo / Virginia MayoGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je da Alijansa ima standarde i procedure koje moraju da zadovolje svi koji rade s klasifikovanim podacima te organizacije, te da se to odnosi i na Crnu Goru.

NATO radi sve da sigurnosni kriterijumi budu zadovoljeni i to važi za sve, pa i u Crnoj Gori, ko god bio na vlasti, zato što je to zahtjev koji sve zemlje moraju da zadovolje, rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Premijer Makedonije boravi u posjeti Briselu, a u delegaciji su i ministri odbrane i spoljnih poslova Radmila Šekerinska Jankovska i Bujar Osmani. Stoltenberg je na pitanje o Crnoj Gori kazao da je upoznat sa izazovima sa kojima se ona suočava.

„Vidimo da je u izbornoj kampanji bilo dezinformacija i pokušaja hibridnih prijetnji protiv Crne Gore, kao i pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na prošlim izborima. To je razlog zašto NATO radi zajedno sa Crnom Gorom i saveznicima kako bi se izborili sa prijetnjama i sajber napadima i nastavićemo da radimo sa Crnom Gorom", kazao je on u Briselu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala