Ruski ambasador u Londonu: Saradnja sa Velikom Britanijom se pogoršava

© SputnikAndrej Kelin
Andrej Kelin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Politička klima u odnosima Rusije i Velike Britanije je loša, ona se i dalje pogoršava, Britanija čak uvodi i sankcije, izjavio je Ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.
„Do sada nisam mogao ništa da učinim, politička klima je loša i nastavlja da se pogoršava. Nažalost, potreba za sankcijama je u porastu kod britanskih vlasti. U nedavnom izveštaju obaveštajne službe se zabranjuje britanskim kompanijama da rade sa Rusijom i Rusima“, rekao je Kelin tokom rusko-britanskog investicionog foruma „Kriza - vreme novih mogućnosti".

Obratio je pažnju na to da Rusija ima drugačiji pristup, jer se zalaže za to da britanske kompanije u velikom broju dođu u Rusiju i sarađuju sa ruskim kompanijama, jer je to u interesu obe države. Saradnja dve države na polju trgovine je u poslednjih šest meseci porasla za 51 odsto, ukazao je ambasador.

Pogled na zgradu parlamenta u Londonu - Sputnik Srbija
London predstavio plan „političkog ratovanja“ protiv „autoritarnih protivnika“

Velika Britanija otkazala i saradnju na vakcini „Sputnjik V“

Ministarstvo zdravlja Rusije je predložilo kolegama u Londonu saradnju na ruskoj vakcini „Sputnjik V“, ali su oni otkazali. Što se tiče kupovine i zajedničkog istraživanja na vakcini „Sputnjik V“ ni Evropska unija u svom programu ne planira saradnju sa Rusijom, rekao je ambasador Kelin.

„Mi smo u potpunosti otvoreni za ovu saradnju s obzirom na to da je ovo još uvek prva vakcina protiv kovida 19“, rekao je Kelin tokom foruma.  
Britanska vojska - Sputnik Srbija
Londonske igre: Britanija objavila „politički rat“ Rusiji i još tri države

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala