Kremlj o duelu Tramp - Bajden i „Putinovom kučencetu“: Pratimo novu predizbornu kulturu u SAD

© REUTERS / MIKE BLAKEPosetioci kafića u Kaliforniji prate debatu dvojice predsedničkih kandidata, Donalda Trampa i Džoa Bajdena, na izborima u SAD.
Posetioci kafića u Kaliforniji prate debatu dvojice predsedničkih kandidata, Donalda Trampa i Džoa Bajdena, na izborima u SAD. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da neće komentarisati tok predizborne kampanje u Sjedinjenim Američkim Državama: to bi odmah postalo izgovor za optužbe za mešanje.
„Ne želimo to da komentarišemo. Ne želimo da dajemo ocene, jer će to odmah biti shvaćeno kao neki pokušaj mešanja. Rusija se nikada nije mešala, ne meša se i neće se mešati u unutrašnje poslove Sjedinjenih Američkih Država“, odgovorio je Peskov na zahtev novinara da prokomentariše debatu Trampa i Bajdena.

Peskov je dodao da Kremlj posmatra i beleži nova ispoljavanja „političke kulture“ u Sjedinjenim Američke Državama tokom debate kandidata za predsednika Amerike.

„Mi, kao i svi u svetu, pratimo predizbornu kampanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne možemo ostati ravnodušni, jer je ovo jedna od najvećih svetskih ekonomija. Naravno, pratimo nova ispoljavanja političke kulture, predizborne kulture u SAD“, odgovorio je Peskov na zahtev novinara da prokomentariše izjavu Bajdena, koji je Trampa nazvao „Putinovim kučencetom“.

Prva debata između aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa i demokratskog kandidata Džoa Bajdena održana je u Klivlendu. Trajala je 96 minuta, a obeležena je time što su se kandidati neprestano međusobno prekidali, optuživali za laž i nepristojno se izražavali.

Tramp i Bajden imaće još dve runde debate, a jednu debatu imaće i kandidati za potpredsednika Majk Pens i Kamala Haris. Predsednički izbori održaće se u Sjedinjenim Američkim Državama 3. novembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala