Žestok sukob u vrhu Hrvatske: Predsednik i premijer ratuju zbog korupcionaške afere /video/

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNAND /Zoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Žestok sukob drma Hrvatsku, varnice zbog korupcionaške afere „Janaf“ sevaju između predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Nakon što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavio da će uskoro razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem o ponašanju istražnih tela u korupcionaškoj aferi „Janaf“ (Jadranski naftovod), iz hrvatske vlade poručuju da krivični postupci koji su u toku, kao i nezavisan rad nadležnih organa, nisu teme za razgovor, prenosi Tanjug.

Korupcija - Sputnik Srbija
Afera koja potresa Hrvatsku: Uhapšeni Kovačević vlasnik dva grobna mesta u Aleji velikana

Od predsednika Hrvatske iz vlade, kako su objavili hrvatski mediji, očekuju da se „prvo izvini svima koje vređa i da se stabilizuje, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak“.

Milanović je ranije žestoko komentarisao aferu „Janaf“ i obrušio se na premijera, rekavši da ga novinari pitaju gde je on bio za vreme „lokdauna“, objavili su hrvatski mediji.

„Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš?“ rekao je Milanović.

Naveo je i da su u notorni klub bivšeg direktora „Janafa“, uhapšenog Dragana Kovačevića, „Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci“.

„Njegovi ministri su još mesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao poslednji magarci, dolazili u situaciju da se osramote. Ne jedan ministar, s nekolicinom sam razgovarao. Ljudi su lojalni, ali se ne osećaju baš najbolje. To je neko trebao znati i ispričati ovakvu blamažu, a da ne govorimo o šteti za „Janaf“. To je tema za razgovor premijera i mene“, rekao je Milanović.

Podsetimo, u centru istrage je davanje mita od čak 1,96 miliona kuna koje je, navodno, preduzetnik Krešo Petek predao šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću 2019. Osim njih dvojice uhapšeno je još devet osoba

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala