Afera koja potresa Hrvatsku: Uhapšeni Kovačević vlasnik dva grobna mesta u Aleji velikana

© Flickr / 401(K) 2012Korupcija
Korupcija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od zanimljivosti vezana za uhapšenog šefa Jadranskog naftovoda (Janaf) Dragana Kovačevića, koji je uhapšen sa još 10 osoba zbog sumnje da je deo korupcionaške afere koja poslednjih dana potresa Hrvatsku, jeste da je on i vlasnik dva grobna mesta u jednoj od parcela u Aleji kestena na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U pomenutoj aleji, koja se kolokvijalno naziva još i zaslužnih građana ili velikana, Kovačević je sagradio grobnicu od crnog granita, a pitanje koje se postavlja jeste kako je do toga došlo.

Hrvatski portal Indeks piše da je Kovačević dobio dva grobna mesta na jednoj parceli za koje je platio između 200.000 i 300.000 kuna, a koja trenutno vrede oko pola miliona kuna bez spomenika, koji bi mogao da vredi isto toliko.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je najavio da će od bivše direktorke Ljerke Ćosić tražiti objašnjenje.

Postavlja se i pitanje ko može biti sahranjen u tzv. Aleji velikana kada se zna da o grobnom mestu odlučuje Komisija koju imenuje gradonačelnik.

„To su odluke koje zadužuju generacije Zagrepčana i bilo kakva mala greška može narušiti shvatanje tzv. Aleje velikana, a to su oni koji su živeli časno i ostaju velikani za čitav život“, rekla je Bandićeva zamenica Olivera Majić.

Kao jedan od kriterijuma za dodeljivanje mesta u tzv. Aleji velikana u Zagrebu jeste da je reč o pokojniku, odnosno da živi ne mogu da ga unapred dobiju ili kupe, dodaje Indeks..

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala