Navaljni zahvalio ruskim pilotima i omskim lekarima

© Sputnik / Aleksej Daničev / Uđi u bazu fotografijaAleksej Navaljni - ruski opozicionar
Aleksej Navaljni - ruski opozicionar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bloger Aleksej Navaljni objavio je novi post na Instagramu, u kojem se zahvalio svojim spasiocima – pilotima S7 „Erlajns“ i omskim lekarima.

„Verovatno se ne događa često da u životu imate užasno važne ljude, a da im ne znate ni imena. Upravo mi se to desilo“, priznao je Navaljni.

View this post on Instagram

Navernoe, nečasto takoe bыvaet, čto estь u vas v žizni užasno važnыe lюdi, a vы daže imën ih ne znaete. U menя kak raz takoĭ slučaĭ. Posle vsego slučivšegosя я ispыtыvaю takuю ogromnuю blagodarnostь takomu bolьšomu količestvu lюdeĭ, čto vы eщë ustanete čitatь postы na эtu temu. No načatь я hoču s neskolьkih čelovek, kotorыe - tak vыšlo - sыgrali klюčevuю rolь v moeĭ sudьbe, a я daže i ne znaю, kak obratitьsя k nim inače, čem «neizvestnыe dobrыe druzья». Naskolьko я ponimaю (versiя, utverždatь ničego ne mogu), plan ubiĭc bыl prost: mne stanet ploho čerez 20 min posle vzlëta, eщë čerez 15 min я vыrublюsь. Medicinskaя pomoщь budet garantirovanno nedostupna, i eщë čerez čas я prodolžu svoë putešestvie v čërnom plastikovom pakete na poslednem rяdu kresel, navodя užas na passažirov, iduщih v tualet. Vse tak i šlo, no načalasь cepь sčastlivыh slučaĭnosteĭ i četkih deĭstviĭ neizvestnыh dobrыh lюdeĭ. Vo-pervыh, pilotы bыstro posadili samolët v Omske, nesmotrя na obъяvlennoe «minirovanie» aэroporta. Vo-vtorыh, prišedšie sotrudniki medslužbы aэroporta i priehavšiĭ za nimi reanimobilь ne govorili nikakogo vranья pro diabet i td, a srazu četko skazali: «эto toksičeskoe otravlenie», - i zafigačili mne dozu atropina. To estь pilotы i pervыe mediki prosto podarili mne dopolnitelьnыe 15-20 časov žizni. Vse posleduющee bыlo očenь dramatično i zasluživaet otdelьnogo rassskaza, no rasskazыvatь točno bыlo bы nečego, esli bы ne эti rebяta. Spasibo vam, neizvestnыe dobrыe druzья. Vы horošie lюdi.

A post shared by Alekseĭ Navalьnыĭ (@navalny) on

Prema njegovim rečima, on je zahvalan ogromnom broju ljudi kojima će još biti posvećene posebne objave, ali želi da počne sa onima koji su „igrali ključnu ulogu u njegovoj sudbini“. To su piloti koji su zatražili hitno sletanje na aerodrom u Omsku i lekari koji su odmah dijagnostikovali toksično trovanje i ubrizgali odgovarajuće lekove.

„Odnosno, piloti i prvi lekari prosto su mi dali dodatnih 15-20 sati života... Hvala, nepoznati dobri prijatelji. Vi ste dobri ljudi“, napisao je bloger.

Incident sa Navaljnim  

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Lekari bolnice u Omsku su potom saopštili da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu. Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Lekari su 7. septembra probudili Navaljnog iz kome.

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Nemačka klinika „Šarite“ saopštila je u sredu da je on otpušten iz bolnice

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala