Radev o proterivanju ruskih diplomata zbog špijunaže: Zaštita nacionalne bezbednosti je prioritet

© REUTERS / Marko DjuricaPredsednik Bugarske Rumen Radev
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Bugarske Rumen Radev je izrazio nadu da su specijalne službe i tužilaštvo zemlje prikupili neophodne dokaze za optuživanje ruskih diplomata za špijunažu. Prema njegovim rečima to može da minimalizuje diplomatske posledice.
„Vladavina nacionalnih interesa i zaštita nacionalne bezbednosti su prioritet. I tu ne može biti nikakvih kompromisa“, izjavu Radeva prenosi bugarski list „Aktualno“.

Odgovarajući na pitanje da li će trenutna situacija sa Rusijom uticati na tehničko održavanje aviona Mig-29, Radev je izjavio da je na to pitanje dužna da odgovori vlada.

MIP Rusije - Sputnik Srbija
Moskva: Proterivanje diplomata iz Sofije ─ pokušaj da se našteti saradnji dveju zemalja

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske saopštilo je ranije da proteruje dvojicu ruskih diplomata zbog sumnje za špijunažu.

S tim u vezi, reagovala je ambasada Rusije u Sofiji, saopštivši da je Bugarska proterala iz zemlje dvojicu ruskih diplomata, a da nisu pruženi dokazi koji bi potvrdili obavljanje delatnosti koja nije u skladu sa njihovim statusom.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je izrazila žaljenje zbog proterivanja diplomata, optužbe je nazvala „izmišljenim“ i najavila odgovarajuće mere Moskve.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala