Centar „Gamaleja“: Druga vakcinacija protiv korone šestostruko povećava zaštitu organizma

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija dobrovoljaca vakcinom protiv virusa korona (kovid 19)
Vakcinacija dobrovoljaca vakcinom protiv virusa korona (kovid 19) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg istakao je važnost druge vakcinacije protiv virusa korona, jer će, kako je rekao, ona omogućiti da se više os šest puta poveća odbrana organizma.
„Prilikom druge vakcinacije imamo razvijen imuni sistem. Svu svoju energiju i sposobnosti on usmerava kako bi se još pojačalo stvaranje antitela i, što je najvažnije, kako bi se formirale memorijske ćelije. To omogućava stvaranje vrlo stabilnog, dugoročnog imuniteta, upravo na željeni protein virusa korona, odnosno protein korone, čime se povećava odgovor imuniteta, imunološka zaštita vakcinisanih osoba četiri, pet, šest ili više puta“, izjavio je Gincbrg za Prvi kanal.

Ranije je direktor centra saopštio da „Gamaleja“ planira da napravi kombinovanu vakcinu, koja će istovremeno štititi od gripa i od koronavirusne infekcije.

Kako je rekao, za novu vakcinu će biti potrebna klinička ispitivanja a prerano je govoriti o vremenskim okvirima nastanka takve vakcine.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala