Misteriozna letelica ponašala se kao nijedna koju smo videli: Svedočenje američkog pilota /video/

© REUTERS / Toby Melville Amerikanskiй istrebitelь F-22 Raptor osuщestvlяet dozapravku v nebe
Amerikanskiй istrebitelь F-22 Raptor osuщestvlяet dozapravku v nebe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misteriozna letelica, koju smo krenuli da presretnemo, ponašala se kao da je u ratu, ometala je vojne radare, kretala se kao nijedna koju smo do tada videli, ispričao je penzionisani američki vojni pilot Dejvid Frejvor o bliskom susretu sa NLO iznad Kalifornije.

Frejvor je bio komandant tima koji je 2004. godine poslat da presretne nepoznatu letelicu koja je uočena iznad Kalifornije.

Izveštaj o ovom presretanju nedavno je obelodanjen, pošto je sa njega skinuta oznaka tajnosti. Frejvor je o tom slučaju govorio u intervjuu sa rusko-američkim jutjuberom i istraživačem na Univerzitetu MIT Leksom Fridmanom.

„Bili smo na rutinskom trenažnom letu kada je uočena neidentifikovana letelica koja izvodi neuobičajene manevre u blizini kalifornijske obale. Dobili smo naređenje da je presretnemo i identifikujemo, budući da se i ranije pojavljivala i da je mornarica pratila već dve nedelje. U presretanje smo krenuli nas četvorica u dva aviona“, ispričao je Frejvor, koji je bio pilot u američkoj mornarici 18 godina.

Američki avion F-15 strajk igl u Turskoj bazi Indžirlik - Sputnik Srbija
Američki piloti krenuli su u agresiju na Srbiju i iznad Jadrana sreli čudne svetleće kugle /video/

Kako je dodao, letelica se pojavila na visini od oko 24 kilometra, obrušila se ka moru i onda naglo stala i lebdela na visini od oko šest kilometara.

„Nije to bilo nešto kao da smo videli svetla u daljini koja su nestala, već smo nas četvorica pilota, uvežbanih da osmatramo i uočavamo, gledali tu letelicu po vedrom danu“, kaže pilot.

Objašnjava da se letelica nije kretala kao uobičajeni avioni ili helikopteri.

„Letela je severno, južno, severno, južno. Insistirao sam da joj priđem, bio sam od nje na nešto manje od kilometra, na visini od oko 3,5 kilometra, kada je nestala za manje od pola sekunde“, priča Frejvor.

Piloti su se spustili ka moru kako bi proverili da letelica nije pokušala da se „sakrije“ na maloj visini, ali ništa nisu uspeli da nađu.

Kada su sleteli, saznali su da su radari njihovih aviona zabeležili kretanje letelice. Međutim, primećeno je i da je letelica aktivno ometala njihove radare.

Zgrada u obliku letećeg tanjira - Sputnik Srbija
Bivši zvaničnici Pentagona: Našli smo ostatke letelica koje nisu sa Zemlje

„Kada nekome aktivno ometate neki borbeni sistem, tehnički, to je akt rata“, kaže pilot.

Na pitanje da li misli kako se radi o letelici sa druge planete, Frejvor je odgovorio:

„Ne volim da govorim o „malim zelenim“, ali mislim da nismo razvili ovakvu letelicu. Neko bi mogao da je krije izvesno vreme, ali bi brzo bila otkrivena, jer se radi o ogromnom skoku u tehnologiji“, ispričao je Frejvor.

Ova letelica uočena je 10. novembra 2004. godine. Radarski snimak sa aviona koji su krenuli da je presretnu „procureo“ je u javnost 13 godina kasnije, a Pentagon ga je zvanično objavio ove godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala