Deset poslova koji su lepak za psihopate

© Depositphotos.com / vova130555@gmail.comPsihopata, ubica
Psihopata, ubica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga, a nova istraživanja ukazuju da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugima. Na listi 10 poslova, među kojima se lako može naći i neki „psiho“, našli su se menadžeri kompanija, novinari, pa čak i sveštenici i hirurzi.

Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljene još 1970–ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osećaja krivice za počinjena nedela, ali nisu sposobni za empatiju.

Upravo takve slične osobine mogu se pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama hiljada ljudi kad ih, na primer, otpuste da bi uštedeli novac za kompaniju.

Psihopate su najčešće impulsivne, manipulativne i seksualno promiskuitetne osobe. Novija istraživanja koje je sproveo Skot Lilenfeld kažu da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalifikovanog stava u sudnici ili tokom izvođenja na pozornici, piše „Independent“.

Najbolje plaćen posao - Sputnik Srbija
Malo stresa - mnogo para: Profesija sa najmanje nervoze, a prosečnom platom od 226 hiljada dolara

Novinari, policajci pa čak i sveštenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak i hirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.

Na listi 10 zanimanja koji su „lepak“ za psihopate nabrojani su direktori kompanija, advokati, medicinski radnici i prodavci.

Potom slede hirurzi, novinari, policajci i sveštenici.

Kao preostala dva zanimanja navedeni su glavni kuvari i državni službenici, preneo je portal „Bizlajf“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala