Malo stresa - mnogo para: Profesija sa najmanje nervoze, a prosečnom platom od 226 hiljada dolara

CC0 / Pixabay / Najbolje plaćen posao
Najbolje plaćen posao - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na sami vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nizak nivo stresa našla se stomatologija, pokazalo je istraživanje američke medijske kuće „U.S. Njuz end vorld riport“.

Iako se ova profesija nije našla na prvom mestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i nivoa stresa je odnela pobedu, piše portal Bizlajf.

Naime, prema njihovom istraživanju, zaposleni u ovoj profesiji u SAD, u proseku primaju godišnju platu od 225.760 dolara.

Kako navodi „Market voč“, razlog tome leži upravo u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda. Naime, kao i u većini medicinskih oblasti, tačan dnevni raspored je poznat i nekoliko dana unapred što uveliko smanjuje stvaranje stresa.

Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utiče i činjenica da stomatolozi u proseku imaju veoma mali broj hitnih intervencija.

Inače, u analizi „U.S. Njuz end vorld riporta“ uključeno je 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i deo medicinskih radnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala