Marko Milačić: Podržavamo sporazum, prioritet demontaža partitokratskog sistema

© Foto : ScreenshotMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prava Crna Gora podržava sporazum koji su potpisali lideri koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, saopštio je lider te partije, Marko Milačić, poručivši da je osnovni cilj nove vlade „demontaža partitokratskog sistema“.

„Svesni istorijskog značaja političkog trenutka, podržavamo sporazum koji je lider koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ Zdravko Krivokapić zaključio sa liderima drugih koalicija, budućih konstituenta vlasti.

Politika je veština mogućeg. Mi nećemo biti oni koji će pozivati na ishitrene ili neracionalne poteze, naročito imajući u vidu ideološku raznorodnost konstituenata nove vlasti. Kao odgovorni ljudi, svesni da ozbiljna politička borba traži strpljenje i pregnuće, ulazimo, zajedno sa kolegama iz druge dve koalicije u istorijski poduhvat — izgradnju prve slobodne i demokratske vlade u Crnoj Gori, nakon skoro 80. godina“, istakao je Milačić.

Milačić je naveo da je osnovni cilj nove vlade „demontaža partitokratskog sistema, izgradnja institucija i slobodnog društva, u kojem ćemo slobodno, bratski i sa poštovanjem moći da suočavamo svoje političke ideje i programe, bez bojazni da ćemo zbog toga biti hapšeni i proganjani“.

Prava Crna Gora ni za pedalj ne odstupa od svojih uverenja, stavova i programa. Naš put je put istine, naša htenja su sažeta u reči ‘pravda’“, naglasio je Milačić u saopštenju objavljenom na Instagramu.

Prava Crna Gora, kako je dodao, podržava Sporazum ne zato što je on „najmanji zajednički sadržalac svih nas, već zato što je najmanji zajednički korak koji moramo napraviti da bi zarobljeno društvo oslobodili od okova diktature kleptokratijata“.

View this post on Instagram

‼️MILAČIĆ: PODRŽAVAMO SPORAZUM, PRIORITET JE DEMONTAŽA KRIMINALNOG SISTEMA‼️ Svjesni istorijskog značaja političkog trenutka, podržavamo sporazum koji je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić zaključio sa liderima drugih koalicija, budućih konstituenta vlasti. Politika je vještina mogućeg. Mi nećemo biti oni koji će pozivati na ishitrene ili neracionalne poteze, naročito imajući u vidu ideološku raznorodnost konstituenata nove vlasti. Kao odgovorni ljudi, svjesni da ozbiljna politička borba traži strpljenje i pregnuće, ulazimo, zajedno sa kolegama iz druge dvije koalicije u istorijski poduhvat - izgradnju prve slobodne i demokratske vlade u Crnoj Gori, nakon skoro 80. godina. Osnovni cilj nove vlade je demontaža partitokratskog sistema, izgradnja institucija i slobodnog društva, u kojem ćemo slobodno, bratski i sa poštovanjem moći da suočavamo svoje političke ideje i programe, bez bojazni da ćemo zbog toga biti hapšeni i proganjani. Prava Crna Gora ni za pedalj ne odstupa od svojih uvjerenja, stavova i programa. Naš put je put istine, naša htjenja su sažeta u riječi "pravda". Podržavamo Sporazum, ne zbog toga što je Sporazum "najmanji zajednički sadržalac" svih nas, već zato što je on najmanji zajednički korak koji moramo napraviti da bi zarobljeno društvo oslobodili od okova diktature kleptokratijata. Sada se snažno moramo okupiti oko onih pitanja koja nas povezuju, ako želimo da istinski dekriminalizujemo društvo i oslobodimo državu. Svoju ideologiju i principe nikom nećemo nametati. Niti ćemo dozvoliti da nam budu nametnuti neki drugi. Vizija Prave Crne Gore je Crna Gora kao država čojstva i junaštva, društvo jednakosti, poštovanja i suživota, sa istorijskim utemeljenjem, duhovnom osnovom, slavnom tradicijom. Poštovanje drugačijeg mišljenja je princip koji je u uslovima prethodnog režima bio brutalno pregažen. Stoga je danas, pored svih velikih tema o kojima se naše mišljenje međusobno razlikuje, naš ključni zajednički interes - sloboda. Sloboda da svoje mišljenje, svoje stavove, svoju ideologiju i svoj program učinimo dostupnim svima koji iskreno tragaju za istinom. Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore

A post shared by Marko Milačić (@marko.d.milacic) on

„Sada se snažno moramo okupiti oko onih pitanja koja nas povezuju, ako želimo da istinski dekriminalizujemo društvo i oslobodimo državu. Svoju ideologiju i principe nikom nećemo nametati. Niti ćemo dozvoliti da nam budu nametnuti neki drugi“, poručio je Milačić.

Prema njegovim rečima, vizija Prave Crne Gore je Crna Gora kao država čojstva i junaštva, društvo jednakosti, poštovanja i suživota, sa istorijskim utemeljenjem, duhovnom osnovom, slavnom tradicijom.

„Poštovanje drugačijeg mišljenja je princip koji je u uslovima prethodnog režima bio brutalno pregažen“, ukazao je Milačić i dodao da je „stoga danas, pored svih velikih tema o kojima se naše mišljenje međusobno razlikuje, naš ključni zajednički interes — sloboda“.

„Sloboda da svoje mišljenje, svoje stavove, svoju ideologiju i svoj program učinimo dostupnim svima koji iskreno tragaju za istinom“, zaključio je lider Prave Crne Gore, koja je deo koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Podsetimo, sporazum o principima za formiranje vlade potpisali nosioci liste „Za budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksa Bečić i nosilac liste „Crno na bijelo“ Dritan Abazović i on je u sredu predstavljen javnosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala