Lavrov: Ne koristimo Siriju za prebacivanje plaćenika u Libiju

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra neosnovanim tvrdnje da Rusija koristi sirijsku teritoriju za prebacivanje plaćenika u Libiju.

„I oko Libije i oko drugih država od Afrike do Evrope, pa do Amerike stalno se čuju neke optužbe na račun Rusije. Vi to, verovatno, razumete i vidite. Nikada nam nisu bile predstavljene činjenice“, izjavio je Lavrov na konferenciji za štampu na kraju posete Damasku.

„Sve izjave o tome se pojavljuju u medijima bez korišćenja mehanizama koji postoje u bilateralnom i višestranom planu za razjašnjavanje svih nedoumica o toj ili nekoj drugoj temi. To nas navodi, da se zamislimo čime se rukovode autori tih izjava“, podvukao je ministar.

Lavrov je podsetio, da je svojevremeno Rusija podržala usvajanje specijalne rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o uvođenju embarga na prodaju oružja Libiji.

Ruska delegacija na čelu sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom nalazi se u jednodnevnoj poseti Siriji - Sputnik Srbija
Žarišta terorista u Siriji će biti u potpunosti uništena

„Ali mi se sećamo, da su nekoliko meseci kasnije pojedine evropske zemlje javno preko svojih Generalštabova, vojnih predstavnika izjavljivale, da podržavaju ekstremiste protiv Gadafija i da ih naoružavaju. To su dokumentovane činjenice“, rekao je Lavrov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala