Žarišta terorista u Siriji će biti u potpunosti uništena

© Sputnik / Press service of the Ministry of Foreign affairs of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuska delegacija na čelu sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom nalazi se u jednodnevnoj poseti Siriji
Ruska delegacija na čelu sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom nalazi se u jednodnevnoj poseti Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Žarišta terorista koja još uvek ostaju u Siriji se likvidiraju i biće potpuno uništena, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministar je na konferenciji za štampu u Damasku rekao da je sadašnja situacija u zemlji specifična po tome što je, Sirija, uz podršku Rusija, izdržala u borbi protiv međunarodnog terorizma i sila koje podržavaju projekat uništenja sirijske državnosti.

Lavrov je dodao da je na sastanku sa Asadom konstatovano da je u republici zavladao relativan mir.

„Tokom dugog razgovora kod predsednika Sirije Bašara Asada mi smo detaljno diskutovali o situaciji na terenu. Konstatovali smo da je u Siriji zavladao relativan mir i da treba raditi na konsolidaciji ove tendencije“, izjavio je Lavrov na konferenciji, na kraju posete Damsku.

Što se tiče situacija u Idlibu, on je obećao da će Moskva i Ankara zajedničkim snagama razdvojiti teroriste i opoziciju u tom području.

Podsetimo, Ruska delegacija na čelu sa ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom nalazi se u jednodnevnoj poseti Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala