Kremlj: Apsurdno i neprihvatljivo dovođenje u vezu ruskog rukovodstva sa slučajem Navaljnog

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaji da se Rusija i njeno rukovodstvo dovedu u vezu s „trovanjem“ Alekseja Navaljnog su neprihvatljivi i apsurdni, poručuju iz Kremlja.

„Postoje pokušaji da nekako Rusiju povežu s tim što se dogodilo, rusko rukovodstvo, i to je za nas neprihvatljivo i apsurdno je“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Peskov nije želeo da se upušta u komentare vezano za navodni snimak presretnutnog razgovora predstavnika Varšave i Berlina u vezi s Navaljnim a koji je Minsk predao Moskvi. Kako kaže, to je posao za specijalne službe, koje se time i bave.

On je rekao da ne zna da li su specijalne službe obavestile predsednika Rusije o svojoj proceni.

O presretnutom razgovoru predsednik Belorusije je obavestio premijera Rusije Mihaila Mišustina tokom njegove posete Minsku, a nakon toga je državna beloruska televizija objavila snimak na kojem se, između ostalog, može čuti kako predstavnik Nemačke kaže da dokaz o „trovanju“ Navljljnog nije toliko važan jer su „u ratu sva sredstva dozvoljena“.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je u međuvremenu demantovalo beloruske informacije o tome.

„Naravno, imali smo mogućnost da se upoznamo s tim iz medija. Ali nije na nama da procenjujemo o korisnosti ili vrednosti datog snimka, to je, pre svega, posao specijalnih službi , što one i rade“, rekao je Peskov na pitanje da li je Kremlj upoznat sa snimkom.

Taj snimak, dodao je, treba i mogu da procenjuju samo specijalne službe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala