Vlada usvojila deklaraciju podrške Vučiću pred razgovore sa Prištinom u Vašingtonu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSednica Vlade Srbije
Sednica Vlade Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Aleksandra Vučića koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Kako se navodi u dokumentu, „polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za KiM, Vlada podržava aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića“ povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra u Vašingtonu, koji će se održati pod pokroviteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

Takođe, navodi se da Vlada smatra da su „dosadašnje aktivnosti predsednika Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora, pre svega, očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije“.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom Deklaracijom „pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje u Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije“.

„Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese“, rekla je Brnabićeva i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala