Grenel pred sastanak u Vašingtonu: Ostavimo politiku po strani

© AP Photo / Michael SohnRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Ostavimo politiku po strani! Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijeru, dobre poslove i vezu sa zapadom“, poruka je Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, uoči sastanka srpske i kosovske delegacije u Vašingtonu.

„Narod Kosova i Srbije zaslužuje ekonomsku normalizaciju i šansu za stvaranje dinamične ekonomije“, napisao je Grenel na Tviteru.

On je dodao da je čuo zahteve mladih ljudi i uverava ih da će se „boriti za njih“.

Iako prištinska delegacija najavljuje pregovore o međusobnom priznanju, a srpska delegacija zazire da bi nepredviđena politička pitanja mogla da budu otvorena u Vašingtonu danas, Grenel poručuje da politiku danas treba ostaviti po strani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom, i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekli su da su na agendi ekonomska pitanja, ali i da je srpska delegacija odbila jednu od tačaka agende, ne preciziravši koju.  S druge strane, srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da se u Vašingtonu danas mogu samo otvoriti politička pitanja koja bi mogla biti razmatrana kasnije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala