Srbija ne ugrožava Crnu Goru, Đukanović obmanjuje: Brnabićeva i Dačić odgovorili na optužbe

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVICSednica Vlade Srbije
Sednica Vlade Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori, poručili su premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u odgovor na ocene koje je izneo predsednik Crne Gore Milo Đukanović,

Brnabić kaže da su Đukanovićeve optužbe na račun Srbije i njenog predsednika „pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke“.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Oprez sa Milom: Što pre formirati novu vladu /video/

Ona ukazuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića, nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i predsednika Vučića.

„Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije, i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana“, navodi se u saopštenju.

Srbija, ističe Brnabić, želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu.

Srbija se nije mešala u unutrašnja pitanja Crne Gore

Potpredsednik Vlade Ivica Dačić rekao je da „za razliku od Rame, Haradinaja i drugih albanskih političara, kao i muslimanskih lidera, Srbija, pa ni njen predsednik Aleksandar Vučić, nijednom se nisu mešali u unutrašnja pitanja Crne Gore“.

Pristalice DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija
Opozicija upozorava: Opasne provokacije poslednji trzaji odlazeće vlasti u Crnoj Gori

„Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Đukanoviću, nije mešanje u unutrašnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i položaj Srpske pravoslavne crkve, čija imovina i svetinje su bili meta napada crnogorske vlasti“, rekao je Dačić za Tanjug.

Srpski ministar je naglasio i da je vreme da Đukanović prestane da plaši Crnu Goru navodnim srpskim hegemonizmom, dodajući da je ta taktika propala na izborima.

„Pre 30 godina Milo Đukanović je izjavio da se ponosi srpskim poreklom i crnogorskom državnošću, da li je lagao tada ili laže sada“, rekao je Dačić, dodajući da je „to pitanje za narod i građane Crne Gore“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala