Rusija upozorava: Američke vojne vežbe kod ruskih granica izuzetno opasne

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Vojne vežbe "Morski povetarac" na Crnom moru u kojima učestvuju brodovi Ukrajine, Gruzije, Rumunije, Turske, Letonije i SAD
Vojne vežbe Morski povetarac na Crnom moru u kojima učestvuju brodovi Ukrajine, Gruzije, Rumunije, Turske, Letonije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Vašingtonu saopštila je da su vojne vežbe oružanih snaga SAD koje se održavaju u Estoniji u neposrednoj blizini ruskih granica opasne i provokativne.

„Rusija je više puta predlagala Americi i njihovim saveznicima da ograniče aktivnosti treninga i obuke i da vojne vežbe održavaju dalje od 'kontakt linije' Rusija-NATO. Smatramo da je delovanje oružanih snaga u Estoniji provokativno i izuzetno opasno za regionalnu stabilnost“, navodi se u saopštenju ruske ambasade.

Ruska strana se pita kako bi reagovali Amerikanci u slučaju održavanja sličnih vežbi ruske vojske kod granica SAD.

„Čemu demonstrativno zveckanje oružjem? Kakav signal NATO zemlje žele da pošalju? Ko zaista podstiče napetost u Evropi? Sve se odigrava u svetlu zaoštravanja političke situacije u tom regionu evropskog kontinenta“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala