UEFA „častila“ Albance: Preskaču jedno kolo kvalifikacija

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKopačke
Kopačke  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne viđa se baš često da UEFA nekoga "časti", ali - i to se dogodilo, piše "Blic".

Fudbalski klub Tirana, koji je od Crvene zvezde ispao u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i "preselio" se u preliminarne borbe za Ligu Evrope, neće igrati u tamošnjoj trećoj kvalifikacinoj rundi, već će nju preskočiti - i nastupiti tek u plej-ofu za grupnu fazu.

Naime, UEFA je, zbog broja timova koji su se iz elitnog takmičenja prebacili u drugo po snazi nadmetanje, došla u situaciju da mora dva kluba da nagradi "besplatnim prolazom" u baraž, kako se ne bi desilo da u njemu bude neparan broj klubova.

I, posebnim žrebom, određeno je da upravo FK Tirana, kao i Ludogorec, s kojim se Zvezda takođe ne tako davno susretala, budu "srećni dobitnici".

Oni, dakle, neće igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, već će na novom žrebanju u sedištu UEFA saznati ko će im biti rival u potonjem baražu, poslednjoj prepreci za učešće u grupnoj fazi.

Svi ostali klubovi moraće da idu redom, kolo po kolo, dok su albanski i bugarski klub nagrađani na pomenuti način, pukim žrebanjem na temu - ko će to imati jednu rundu "fore" da se približi svom cilju.

Podsetimo, Crvena zvezda je za svog suparnika na stazi ka eliti dobila tim za koji je vežu lepe uspomene, Partizan će ka Ligi Evrope nastaviti da krči put 680 kilometara od Humske, dok će TSC iz Bačke Palanke za rivala imati bivšeg prvaka Evrope.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala