„Ovo je Srbija“ — pevalo se u Rusiji /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićUmetnički program na Međunarodnim vojnim igrama
Umetnički program na Međunarodnim vojnim igrama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodne vojne igre koje se održavaju u Rusiji nisu samo takmičenje u odmeravanju snaga Oružanih snaga iz različitih država, nego su i događaj na kojem se prikazuje kultura zemalja-učesnica, među kojima je i Srbija.

Tako se ovih dana u „Domu prijateljstva“ na vojnom poligonu Alabino kraj Moskve mogle čuti srpske pesme i videti srpske igre u izvođenju članova ansambla „Stanislav Binički” i članova KUD „Dimitrije Koturović”, koji predstavljaju Ministarstvo odbrane i Srbiju na ovoj prestižnoj međunarodnoj manifestaciji.

Naši predstavnici su oduševili publiku i izazvali ovacije izvođenjem pesme „Ovo je Srbija“ i drugim pesmama, kao i spletom srpskih narodnih igara.

Članovi hora, deo ansambla „Stanislav Binički“ i igrači KUD „Dimitrije Koturović“ učesnici su Festivala nacionalne kulture „Prijateljstvo bez granica“, pratećoj manifestaciji Međunarodnih vojnih igara.

 

© Sputnik / Olivera IkodinovićNaši predstavnici su oduševili publiku i izazvali ovacije izvođenjem pesme „Ovo je Srbija“ i drugim pesmama, kao i spletom srpskih narodnih igara.
„Ovo je Srbija“ — pevalo se u Rusiji /video/ - Sputnik Srbija
Naši predstavnici su oduševili publiku i izazvali ovacije izvođenjem pesme „Ovo je Srbija“ i drugim pesmama, kao i spletom srpskih narodnih igara.

 

Predstavnici Srbije su svakog dana uključeni u različite programske tačke, a imali su čast da prvi dobiju celodnevno predstavljanje kulturne tradicije svoje zemlje u „Domu prijateljstva“ na poligonu Alabino.

Međunarodne vojne igre trajaće do 5. septembra. Srbija se ove godine takmiči u tri discipline: „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, koji se održavaju u Rusiji, a takođe i u disciplini „Snajperska granica“ u Belorusiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala