Euronjuz: Đukanović radi na još jednoj izbornoj krađi, moguća i represija nad narodom

© Sputnik / Nikola BižićPodgorica uoči izbornog dana
Podgorica uoči izbornog dana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija bi mogla biti suočena sa novom izbornom krizom i to u majušnoj državi Zapadnog Balkana - koja trenutno čeka na članstvo u EU – Crnoj Gori koja u nedelju, 30. avgusta izlazi na izbore, piše „Euronjuz“ navodeći brojne izborne malverzacije u toj zemlji i mogućnost izborne prevare.

Mila Đukanovića opisuju kao čoveka koji vlada decenijama i koji je posle toliko godina na poziciji moći izgubio svaki dodir sa narodom.

Pristalice DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija
Malo im fantomski birači: DPS sad pokušava da preotme glasove i koalicionim partnerima

Istraživanja biračkog spiska pokazuju prisustvo 50.000 fantomskih glasača u zemlji sa nešto više od 600 000 stanovnika. Polovina registrovanih birača navedeni su bez adrese. A sada se pojavljuju novi dokazi da su građani iz drugih balkanskih zemalja na prevaru dobili glasačke karte, piše „Euronjuz“, renomirani internacionalni medij sa sedištem u Parizu, istovremeno upozoravajući da Zapad ne sme da sedi skrštenih ruku ako ne želi novi slučaj sličan beloruskom, jer bi se u tom slučaju, kako se dodaje u tekstu, skandali akumulirali do potpune propasti Crne Gore.

„Pribegavanje očajnim merama je razumljivo, s obzirom na sve veći nivo opozicije u zemlji. Predsednik Đukanović suočio se sa ogromnim protestima koji ne jenjavaju ni posle dužeg vremena. U januaru 2019. protekle su višemesečne demonstracije nakon što se pojavio video snimak crnogorskog tajkuna koji predaje novac liderskoj stranci za kupovinu izbora 2016. godine. Ove godine, zbog usvajanja kontroverznog verskog zakona, okupio se najveći broj demonstranata u istoriji te zemlje“, piše „Euronjuz“.

Podsećaju na skandale koji prate Đukanovića i navode da je u 2015. godini proglašen je za čoveka godine u organizovanim kriminalu i korupciji.

Navode da je koristio poluge države da bi učvrstio svoj položaj, da opoziciju minimalno toleriše, da je policija vršila nasilje na mirnim protestima, pa je čak hapsio i sveštenike.

Ističu da će represija biti neizbežna ukoliko se Đukanoviću daju samo slabe kritike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala