Beloruska vojska počela vojne vežbe na zapadnim granicama

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBeloruski vojnici tokom priprema za zajedničke vojne vežbe Belorusije i Rusije "Zapad 2017"
Beloruski vojnici tokom priprema za zajedničke vojne vežbe Belorusije i Rusije Zapad 2017  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompleksne taktičke vojne vežbe sa kombinovanim grupisanjem trupa počele su u pravcu Grodna, koji se nalazi na tromeđi sa Litvanijom i Poljskom, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane.

U sastav grupe uključene su mehanizovane, tenkovske, padobransko-desantne, artiljerijske i inženjerijske jedinice, kao i jedinice bespilotnih avijacionih kompleksa i radio-elektronske borbe.

Bespilotna letelica na poligonu Oružanih snaga Belorusije tokom zajedničkih vojnih vežbi beloruske i ruske vojske Zapad 2017 - Sputnik Srbija
Belorusija pojačava zaštitu zapadne granice: Od sada pod budnim okom dronova

U okviru vežbi, izviđačke jedinice 11. zasebne mehanizovane brigade obaviće izviđačke zadatke, a jedinice 465. raketne i 336. reaktivne artiljerijske brigade izvodiće vežbe borbene obuke i dežurstva.

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin naložio je ranije da se održe velike taktičke vojne vežbe u taktičkom pravcu Grodna.

Ministarstvo odbrane je tada najavilo kompleksnu proveru borbene gotovosti oružanih snaga Belorusije, koja predviđa dovođenje pojedinih vojnih jedinica do najvišeg stepena borbene gotovosti sa pozivom vojnika iz rezerve.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala