Premijer Crne Gore izneo optužbe na račun prosrpske opozicije

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Crne Gore i nosilac liste Demokratske partije socijalista na predstojećim izborima, Duško Marković, izneo je optužbe na račun opozicije koju naziva prosrpskom, tvrdeći da sprema izvođenje naroda na ulice u noći izbora.

„Praktično više nije ni tajna da je tzv. prosrpska opozicija pripremila scenario proglašenja pobednika pri vremena i njihovi lideri već govore o ‘odbrani izborne pobjede’, a jasno je čime i kako oni mogu da ‘brane’ izmišljenu pobedu. Pre četiri godine to je bila tajna akcija pokušaja terorizma u izbornoj noći, koju su takođe najavljivali pozivima svojim pristalicama da ‘budu spremni’“, rekao je Marković, a preneo portal In4s.

Duško Marković - Sputnik Srbija
Marković: SPC formirala opozicionu koaliciju

Marković je kazao da se „nada da ljudi neće nasesti na njihove sulude akcije i ulaziti u nešto što je direktan sukob sa zakonima ove države“.

„A državne institucije su apsolutno spremne da zaštite javni red i mir, u to neka niko ne sumnja. Konačno, pobednika na izborima može da proglasi samo Državna izborna komisija. Svako drugačije proglašenje pobede je puki avanturizam“, rekao je Marković.

Crnogorski premijer je, takođe, naveo i da svi oni koji nose trobojke ne poštuju državu Crnu Goru i njene simbole.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala